Meppel 1 verliest in slotfase

Afgelopen zaterdag heeft Meppel het in Hoorn niet kunnen bolwerken tegen Caissa-Eenhoorn. De degradant uit de eerste klasse van vorig jaar werd van tevoren ook als sterker ingeschat, maar we hebben ze flink laten zweten.

Al om 12 uur mochten we in Hoorn beginnen. Door een vrij ongecontroleerd tijdverbruik heb ik van de eerste uitslagen weinig meegekregen. Maar toen ik zelf klaar was, is het volgende al gebeurd.

Op bord 8 had de jarige Bart remise gespeeld. In zijn partij had hij naar eigen zeggen niet zo veel te duchten van zijn tegenstander. Het was een zeer vlak eindspel welke Bart wel kende. Juist toen Bart dacht nog een pion te winnen, kon zijn tegenstander tijdelijk een stuk offeren voor een vrijpion, waarna er ongelijke lopers overbleven.

Alwin had op bord 7 verloren van Arlette van Weersel. In het middenspel ging er bij hem een pion af, waarop Alwin besloot de kwaliteit te geven. Daarmee was het pleit echter ook beslecht.

Dennis had daarentegen eindelijk weer eens een puntje weten te pakken. In een egel ging hij dwars door de stelling van zijn tegenstander heen. Over 1 zet was hij niet zo tevreden, maar voor zover ik heb kunnen zien was het simpelweg een modelpartij.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.