Pathena dag 6: De finalepoules zijn gestart!

Op zaterdag 6 oktober was alweer de 6e dag van het Pathena toernooi in de mooie locatie van Medisch Centrum Blakeburg in hartje Rotterdam. Op de agenda stond de laatste ronde van de voorronde en de eerste ronde van de finalepoules. Een spannende dag dus, want er streden nog 4 deelnemers om 3 plaatsen in Finalepoule A. Het ging dus nog ergens om en dat was duidelijk te merken aan de borden.

Na de voorronden (van 11 partijen) is uiteindelijk duidelijk wie er gaan strijden om de toernooiwinst en wie zich de eerste Pathena Kampioen mag gaan noemen. Kevin Nguyen, Marijn den Hartog en Andrew Mensing waren al zeker van de finalepoule en om de overige plekken werd nog hard gestreden in de 11e ronde. Opnieuw werd alles uit de kast gehaald om de partijen te winnen en uiteindelijk voegden Wang Yang (door een enorm sterke eindsprint in de laatste ronden), Adrian Mensing en Ricky Schaap zich bij de al genoemde 3. Zij spelen nu een halve competitie om de toernooiwinst. De eerste ronde werd al gelijk gespeeld, waarin gelijk te zien was dat ze alle 6 dit toernooi willen winnen.

In Finalepoule A was gelijk de broederstrijd tussen Adrian en Andrew. Een “salonremise” zat er niet in, want vanaf het begin bestreden de broers elkaar fel. Andrew leek de beste aanvalskansen te hebben, maar Adrian hield de deur op slot, zodat in het verre eindspel de vrede werd getekend met een remise. Kevin speelde tegen Ricky en Kevin kwam aanvallend uit de startblokken en wist een mooi overwicht te krijgen. Met oprukkende pionnen bestreed Ricky de stelling van Kevin en met succes, want uiteindelijk moest Kevin in remise berusten. Op bord 1 tenslotte vuurde Wang zijn pijlen af op Marijn. Uiteindelijk kon Wang niet doordrukken en was remise de logische uitslag. 3 remises dus in deze finalepoule! Het lijken wel grootmeesters in Londen. Maar goed, er zijn nog 4 ronden waarin de heren het verschil kunnen maken. Het wordt er alleen maar spannender op.

In finalepoule B vielen wel beslissingen. Jorik Klein begon beter dan in de voorronde en gaf Bart Dubbeldam geen kans om in de wedstrijd te komen. Zo won Jorik netjes. Lola den Dunnen speelde net als in de ronde ervoor tegen Liam Vrolijk en wilde nu wel winnen van Liam. Uiteindelijk lukte dit ook en kon Lola het punt bijschrijven. Vincent Martens wist tegen Arne Pols een mooie stelling op te bouwen en haalde uiteindelijk ook een punt binnen. Zo zijn er in Poule B 3 koplopers, namelijk Jorik, Vincent en Lola.

Wederom een fantastische schaakmiddag in Rotterdam. En als de voortekenen ons niet bedriegen, staan er ons nog 4 spannende ronden te wachten. Alle uitslagen, verslagen en foto’s staan op www.pathena.nl.

Ook volgend jaar zal er weer een Pathena toernooi in de Rotterdamse regio zijn. Binnenkort zullen meer details bekend worden, maar nu al is de organisatie blij om te vertellen dat de locatie voor 2013 opnieuw Medisch Centrum Blakeburg zal zijn. Inmiddels hebben ook andere bonden (of ouders uit andere bonden) laten weten belangstelling te hebben voor een Pathena toernooi. Via de website kan contact worden gezocht met de organisatoren.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.