PK1 weer kopje onder

DD is een achtenswaardige club. Opgericht in 1852, met betere bewijzen van een ononderbroken bestaan dan Philidor Leeuwarden en Messemaker uit Gouda die 1847 als beginjaar claimen. Lange tijd was DD1 ook vrij bejaard, maar ze hebben een verjongingsslag gehad en doen nu weer goed mee in de 1e klasse. Ook wordt af en toe GM Fedurchuk ingevlogen, maar die bewaren ze kennelijk voor de thuiswedstrijden. PK1 hoefde echter niet naar Den Haag, en zo werd het een gelijkwaardige wedstrijd worden, op papier en in het echt.

Zelf trof ik (10) de enige jongeling in het gezelschap. Daarom koos ik voor oudemannenschaak: voorzichtig openen, dames ruilen en zachtjes gaan duwen. Zwart wilde niet afwachten en gooide de stelling open, waarop het uittikken soepel ging. Het was daarna even wachten op de volgende scores. Peter (4) won in de opening een pion, maar zag zwart veel activiteit ontwikkelen. Daarop koos hij verstandig voor een halfje. Ondertussen won Gerben (8), die lange tijd erg onder druk stond maar in de scramble het handigste was. Een mat over de zwarte velden terwijl de partij juist over de witte velden ging, helemaal des Gerbens. Paul (5) parkeerde al vlot een zwart paard op d3, en zette Prakken (geweldige naam) onder druk. Toen die eruit kwam ging het even mis en moest Paul stevig keepen. Dat is hem gelukkig wel toevertrouwd.

Goed, dat was dus 3-1 voor en een aantal prettige stellingen over. De interessantste zagen we bij Hugo (1), die GM van der Wiel agressief aanpakte. Met een moeilijke stelling en voor v/d Wiel nog 10 seconden voor 4 zetten mochten we ergens op hopen. Helaas deed Hugo juist daar een paar mindere, en wist de GM in zijn laatste seconde ook nog Hugo’s dame te slaan. Min of meer tegelijk sneuvelde ook Wesley (7) die matig uit de opening kwam, stevig terugrommelde maar een verstandige opponent trof die alleen sloeg wat hij nodig had. Intern is Wesley een puntenmachine, extern moeten we daar nog even op wachten. Dat komt goed.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.