Utrecht 1 – En Passant: 4 – 6

Op zaterdag 6 oktober speelde het eerste team van Utrecht tegen En Passant. Deze net gepromoveerde vereniging is een zeer serieuze titelkandidaat, omdat het team voor de helft uit GM’s bestaat die bij gebrek aan andere sponsors blijkbaar met z’n allen bij En Passant neergestreken zijn.

De uitslag van 4-6 doet vermoeden dat er ergens kansen op een gelijkspel zijn geweest, maar dat is niet het geval. We hebben eigenlijk op geen enkel moment een gelijkspel in zicht gehad. Er waren wel enkele leuke fragmenten en zelfs een goede partij van onze kant.

Op bord 1 kwam Dharma na de opening in een passieve stelling terecht. Smeets voerde de druk steeds verder op en uiteindelijk bleek een geïsoleerde pion op d6 niet meer te verdedigen. Dharma probeerde nog tot tegenspel te komen, maar dat werd geneutraliseerd waarna Dharma kon opgeven.Lees verder (pdf)

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.