Zukertort: A1 en A2 winnen met grote cijfers, A3 komt juist tekort

A1 wint met grote cijfers bij ex-landskampioen HSG

Het grote HSG van enkele jaren is niet meer – het HSG van tegenwoordig is slechts van regionale sterkte en zal zich waarschijnlijk ook in de eerste klasse niet kunnen handhaven. A1 was ondanks de afwezigheid van Matthew Tan gemiddeld meer dan 200 punten sterker per bord, zodat een ruime overwinning logisch was.

Lody Kuling, Tobias Kabos, Fitzgerald Krudde, Christopher Brookes en kapitein Sander Los waren de puntenmakers. Stan van Gisbergen hield het kopbord op remise, Jonathan Tan en Bram ter Schegget droegen als invallers nuttige halfjes bij en de laatste twee halfjes kwamen op naam van Jelmer Sminia en Sybolt Strating. Een prettig ruime zege zonder nederlagen, maar de waarheid gebiedt te zeggen dat deze overwinning op HSG eigenlijk niet meer dan een verplicht nummer was.

Rijpe appelen vallen in het mandje van Amstelveen 2

Twee spelers ontbraken in de tweede ronde, maar een tweetal solide invallers op wie eigenlijk nooit tevergeefs een beroep wordt gedaan was beschikbaar (Michiel Harmsen en Dirk Goes). De overvloedige regenval deed Florian Jacobs toch maar besluiten om de fiets in Amstelveen te laten staan en het aanbod van teamleider Henk Boot om mee te rijden aan te nemen. Meerijden met Henk staat immers ook gelijk aan avontuur. Met de hulp van routeplanner en nog modernere navigatiemethoden bleek het mogelijk bijna in één keer goed te rijden in het verkeerstechnisch altijd lastige Utrecht. Na een klein omweggetje over de Weerdsingel, een voor Henk bekend deel van Utrecht, kwamen we ruim op tijd aan op de juiste lokatie: een oude school, die al lange tijd in gebruik is voor andere activiteiten. De teamleider van Oud Zuylen was zo vriendelijk een mogelijkheid tot gratis parkeren in de buurt aan te wijzen, maar om daar te komen moest weer worden omgereden, waarbij Henk aangaf het liefst even de groene middenberm te willen testen. Nadat vergelijkingen met James Bondstunts al werden gemaakt, zag hij hier toch maar van af. De auto stond even later veilig achter een groot HEK, een ijzeren verschijning waarachter advocaten zich doordeweeks schuilhouden, en we konden de speelzaal betreden.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.