Danny vloert grootmeester Sokolov

Een prettige bijkomstigheid, als je tegen een gerenommeerd grootmeester moet spelen, is dat van hem een keur van partijen opgeslagen is in de databanken. Van Ivan Sokolov zijn dat er ruim tweeduizend en daaruit kon Danny opmaken dat Sokolov een groot kenner, zo niet een van de grootste kenners is van het Grünfeld-Indisch. Hij speelt het zowel met wit als zwart en niet een specifieke variant, maar juist een grote verscheidenheid aan bestrijdingswijzen tegen de zwarte opstelling.

Nu trof dat niet, want het Grünfeld-Indisch is juist het meest geliefde verdedigingswapen van Danny tegen 1.d4. Wat te doen, iets anders verzinnen of toch maar de Grünfeld bestuderen? We besloten bij de training tot het laatste en selecteerden van elke door Sokolov gespeelde varianten een of meer sprekende partijen. Danny had drie weken de tijd en ik adviseerde hem deze gelegenheid te benutten zich het Grünfeld-Indisch in de ruimste zin eigen te maken. Danny schafte zich daarnaast de kortgeleden verschenen tweedelige monografie van Avrukh over het Grünfeld aan en stortte zich op de studie.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.