Europa Cup voor clubteams

In het Israëlische Eilat wordt momenteel de Europa Cup voor clubteams gespeeld. Van de Nederlandse verenigingen komt De Stukkenjagers uit Tilburg uit in dit kampioenschap. De unieke prestatie van het vorig seizoen, de derde plaats die werd behaald, moest verzilverd worden. Tenminste, dat was de gedachte van een aantal leden uit het eerste team.

Maar zij zijn niet de enige landgenoten die daar aanwezig zijn. Redelijk wat titelhouders, ingehuurd door diverse buitenlandse verenigingen, geven acte de présence. Zo speelt GM Loek van Wely namens Gros Xake Taldea (Spanje), wordt Amay uit België vertegenwoordigd door IM Benjamin Bok, IM Twan Burg, IM Martijn Dambacher en GM Robin Swinkels en zien we FM Jan Willem van de Griendt terug bij White Rose uit Engeland.

Op de foto (foto Jan Willem de Jong) geven de eerste bordspelers Jan Sprenger van Stukkenjagers (links) en Loek van Wely van Gros Xake Taldea uit Spanje (rechts) elkaar een hand bij de aanvang van de partij. Aan Stukkenjagerszijde zijn Mark Haast, Bianca Muhren, Stefan Beukema, Anne Haast en Cor van Dongen te zien. Mart Nabuurs stond deze ronde reserve. Alle sfeerverhalen kunnen op de clubwebsite gevolgd worden.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

3 Reacties

  1. Avatar
    MvanLeeuwen 16 oktober 2012

    Ook Giri speelt mee in Eilat. Voor zover bij mij bekend geen landgenoot maar wel meervoudig Nederlands kampioen!

  2. Avatar
    HermanGrooten 17 oktober 2012

    Inderdaad, hoe kan ik die over het hoofd zien? Voor zover ik weet is hij Nederlander met meer nationaliteiten.

  3. Avatar
    HermanGrooten 19 oktober 2012

    Drie nieuwe correcties:

    1) René Olthof laat weten dat Anish de Russische nationaliteit heeft, maar de Nederlandse schaaknationaliteit.

    2) Filip Goldstern, tegenwoordig woonachtig in Zwitserland, speelde bij Zürich mee.

    3) Anne Haast laat weten dat Benjamin Bok, Martijn Dambacher en Robin Swinkels bij Eynatten spelen, terwijl Twan Burg, Matthew Tan en Jasper Broekmeulen voor Amay uitkomen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.