Geert van Hoorn beste jeugdschaker in Bennekom

BENNEKOM _ Het 31e BSV Jeugdschaaktoernooi is maandag in Bennekom gewonnen door Geert van Hoorn uit Arnhem. Het twaalfjarige Arnhemse talent kwam, zag en overwon in Denksportcentrum De Commanderij. Hij scoorde 6 uit 7 en verblikte of verbloosde daarbij niet. Logisch dat de jeugdige speler bij de prijsuitreiking kon lachen.

Toen hij met zijn moeder naar Bennekom vertrok, wist Geert het al. Want hij had het idee dat hij ging winnen, vertelt zijn trotse moeder. Geert daverde dan ook over vrijwel elke tegenstander heen. Eigenlijk sloeg hij zijn slag al in de derde en vierde ronde. De concurrenten Dominic van Dijk uit Ede en Casper Wouters uit Apeldoorn werden daarin geklopt. Zij zouden uiteindelijk respectievelijk tweede en derde worden.

Geert van Hoorn leek zelfs op weg om op een honderd procent score uit te komen. Dat lukte net niet. Tim Evendijk van De Cirkel uit Ede stak er een stokje voor. Hij had nog niet gescoord en zette de speler van het Arnhemse De Toren in de slotronde mat achter de paaltjes. Geert vond het wel mooi. Hij had immers door zijn winst in de zesde ronde op Hans Knottnerus uit Deventer de eindzege al op zak. Concurrent Dominic van Dijk was geen bedreiging meer, want die was in de vierde ronde met Casper Wouters remise overeengekomen. Achteraf een duur halfje.

Geert van Hoorn in diep gepeins in één van zijn winnende partijen.

De winst van Geert van Hoorn was niet vreemd, want afgelopen seizoen won hij het totale IJSCO-klassement in de Oostelijke Schaakbond (OSBO). Daarin worden alle resultaten van de dertien jeugdtoernooien in de regionale schaakbond opgeteld. Geert won bij Millingen en De Toren. Hij kon nu ook bogen op de hoogste rating (getal waarin schaakkracht wordt aangegeven). Opvallend is dat de eindstand in Bennekom precies volgens die maatstaf uitpakte. Compliment dus voor de indelers.

Regionaal werden er prima prestaties geleverd. Christiaan van der Gaag uit Wageningen werd met 6 uit 7 eerste in groep B. Arne Jan van der Steen van De Cirkel uit Ede werd daar tweede en Arne van Rooijen uit Wageningen vierde. In groep D was Timon Huizinga tweede. Kas Gorissen van BSV Bennekom won in groep F en Rowen van der Steen uit Ede pakte de eerste plaats in groep G. Voor Jacob Quak van BSV was plek 2 in groep H weggelegd en zijn clubgenoot Martin Gabbert werd vierde. Anne Martinez eindigde als derde in groep I. Maike Gorissen van BSV werd na loting tweede in groep J en Sara Martinez uit Wageningen derde. Johan Hoksbergen (BSV) won groep K, en Daan van Beek (BSV) werd hier tweede en Timo Stijf (Cirkel) vierde.

Toernooiwinnaar Geert van Hoorn (rechts) won in de voorlaatste ronde van Hans Knottnerus en was toen al toernooiwinnaar

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.