Nakamura heerst in de Kroongroep

Nooit mag je halverwege een toernooi zeggen dat de strijd om de eerste plaats is beslist, hoe groot de verleiding ook is. Te vaak is een snelle starter in de tweede helft van de race ingestort en een prooi geworden van zijn achtervolgers. En dus volstaan we met de sobere mededeling dat na drie ronden in de Univé-Kroongroep Hikaru Nakamura de leiding heeft met 2,5 uit 3 en dat in de tweede toernooihelft nog van alles mogelijk is.

Het is wel gepast vast te stellen dat Nakamura tot nu toe geweldig heeft gespeeld. Na een met onberispelijke techniek behaalde overwinning op Giri en een correcte remise tegen Tiviakov sloot de Amerikaanse kampioen de eerste toernooihelft af met een aanvalspartij, waarin tegenstander Yifan Hou er niet aan te pas kwam.

In de eerste fase van dat gevecht zag het daar overigens niet naar uit. Hou zette de toon met een openingskeuze die zo gewaagd was dat, zo dachten we, er wel grondige voorbereiding met haar trainers aan vooraf moest zijn gegaan. Wits reactie op de op topniveau niet eerder vertoonde zet 7 … e5 lag voor de hand, maar allicht zou Hou passende tegenmaatregelen hebben uitgewerkt.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.