Eijgenbroodtoernooi 2012

Afgelopen week heb ik aan twee toernooien in Amsterdam meegedaan. Op woensdag werd weer een popquiz georganiseerd door Dimitri. Het was opnieuw heel leuk, zowel de muziek als het geluid was een stuk beter dan de vorige keer. Ik wist daardoor ook meer. Ons team heette “de Keetrappers featuring Chris”, maar gezien het aantal antwoorden hadden we eigenlijk beter “Chris en de Keetrappers” kunnen heten. De vieze honden, waaronder clubgenoot Ton, wonnen.

De quiz was subliem gepland in mijn herfstvakantie, waardoor ik niet alleen ’s avonds laat kon meedoen, maar ook overdag met mijn moeder en Sandra in Amsterdam kon gaan shoppen. Daar hadden we onder andere mooie streepjestruien gekocht. In de trein terug zaten we bij René, en we hadden een Truus voor hem meegenomen. Van hem kreeg ik een heel mooi boek van en over mijn favoriete schaakster Judit Polgar! Dat ben ik nu steeds aan het lezen. Truus is trouwens een damprogramma…

Dit weekend deden Sandra, onze vader en ik mee aan het Eijgenbroodtoernooi. Omdat we ’s avonds niet meer met het openbaar vervoer terug konden zouden we twee byes opnemen, maar aangezien later bleek dat Alex en Ruud ook meededen, konden we meerijden, en namen we toch alleen zaterdagavond een bye. Van de club deed verder nog het bekende duo Dirk en Peter mee. Misschien zijn die een idee voor een volgende quiz?

Lees verder op mijn blog: maaike-schaken.blogspot.nl

2 Reacties

 1. Avatar
  Lukas Boutens 29 oktober 2012

  Een leuke frisse stijl van schrijven, hier moet wel een nog jong en onbedorven wezentje achter zitten.

  Meer van dit soort schitterende verhalen!

  @ Hut, Reinderman en Vedder,

  Letten jullie op? Zo kan het ook!

 2. Avatar
  Lukas Boutens 29 oktober 2012

  Het draait allemaal om;

  1. kunnen waarnemen en observeren, en

  2. vertalen naar een mooi verhaal.

  Da’s weinigen hier weggelegd maar met Maaike hebben we een nieuwe ster aan het schrijversfirmament. Wat een mazzelpik is die Schrijvers toch, schitterende gratis reclame!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.