Erik Hennink wint 24ste SIO Rapidschaaktoernooi

Erik Hennink is de winnaar geworden van de 24e editie van het SIO Rapid Schaaktoernooi. Wat hem in de afgelopen drie jaren net niet lukte – hij werd tweemaal tweede en eenmaal vierde – lukte hem dit jaar wel en dat ging onder andere ten koste van de winnaar van vorig jaar Berend Eikelboom. Erik trakteerde Berend op een nederlaag, waarmee Berend bij het ingaan van de laatste ronde al wist dat prolongatie van de titel er niet meer inzat. De laatste ronde werd wel bijzonder spannend, omdat Ton Bodaan ook nog volop in de race was voor de eerste plaats. Sterker nog, hij stond een halfje voor en had slechts remise nodig om het toernooi te winnen. En ja hoor, ze speelden tegen elkaar, Ton en Erik. In dit beslissende duel trok Erik aan het langste eind en kreeg de felicitaties. Maar Ton (1884) kan terugkijken op een prima toernooi, want hij was qua rating een van de zwakkeren in de hoofdgroep. Zo zie je maar dat ratings niet alles zeggen en gelukkig maar. Berend Eikelboom werd uiteindelijk toch nog tweede, met hetzelfde aantal punten als Ton, maar na loting was hij de gelukkige. Arjan van der Leij werd hier vierde. Lees meer….

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.