Hikaru Nakamura terechte winnaar van de Kroongroep

De Amerikaan Hikaru Nakamura is de terechte winnaar geworden van de Kroongroep, een dubbelrondige vierkamp, van het Univé-toernooi. Hij versloeg de drie andere deelnemers met 1,5-0,5. Door dit resultaat stijgt Nakamura wat op de wereldranglijst en komt weer in de buurt van de top tien.

Op de tweede plaats kwam Sergei Tiviakov, die zelf ontevreden was. Maar zijn score van vijftig procent is meer dan wat van hem op papier, volgens zijn rating, werd verwacht. Op de derde plaats eindigde Anish Giri met 2,5 punt, vijf remises en een verlies. De verwachtingen rond zijn talent en belofte zijn iedere keer hoog gespannen, wellicht te hoog. Zijn optreden was dit keer teleurstellend, niet alleen vanwege het gebrek aan winstkansen in het hele toernooi maar ook door een verzwakte wedstrijdmentaliteit. Dit is al zijn tweede opeenvolgende toernooi zonder een zege. Wereldkampioene Yifan Hou werd laatste, met vier remises en twee verlies. Zij vocht iedere partij hard en het respect voor de sterke tegenstander verhinderde haar niet om fris en dapper de strijd aan te gaan. Zij scoorde overigens precies volgens haar rating. Lees meer…..

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.