HSB-competitie – 2e klasse B: tweede speelronde bijna afgerond

De 2e klasse B is voor het seizoen 2012-2013 de belangrijkste competitie voor de schakers die er aan meedoen. Nieuwe ploegen ten opzichte van het vorige seizoen zijn het uit de 1e klasse gedegradeerde WSC 5 en de uit de 3e klasse gepromoveerde ploegen van Promotie 5 en DSC 7.

Haeghe Ooievaar 2 en Schaakhuis 2 steken er met een gemiddelde rating van bovenin de 1600-zone enigszins bovenuit ten opzichte van de overige zes ploegen.

1e speelronde

In het openingsduel van deze competitie gaat DSC met vijf invallers op bezoek in het Nationale Schaakgebouw, waar DD 6 met 4½ – 3½ verslagen wordt. Dan moet oktober nog beginnen. Een maand waarin de eerste ronde volledig en de tweede ronde voor 75 procent afgerond wordt.

Tijdens de strijd om ‘het beste WSC-team’ binnen deze groep houdt WSC 6 de bezoekers van het vijfde op 4 – 4 en moet de strijd tegen de andere ploegen duidelijk maken welk team het beste WSC-team van de 2e klasse B is. Haeghe Ooievaar 2 gaat op bezoek in het oude stadhuis van Rijswijk om de volle buit mee naar huis te nemen via een 5½ – 2½ overwinning op Rijswijk 4. De promovendi van Promotie 5 worden gastvrij ontvangen door Schaakhuis, dat over een schaakcultuurrijke thuishaven in de vorm van een echt schaakcafé beschikt. De ploeg uit Zoetermeer voelt zich er thuis en snoept er een matchpunt mee naar huis.

2e speelronde

De 29e oktober van 2012 is een drukke dag in de HSB-competitie: er worden zes matchen afgewerkt, waaronder twee matchen in de tweede ronde van de 2e klasse B. DD gaat in ‘s-Gravenzande op bezoek bij WSC 5 en revancheert zich overtuigend van de nederlaag in de eerste ronde door de Westlandse Schaak Combinatie met een 6½ – 1½ nederlaag achter te laten.

DSC heeft in de tweede ronde slechts één invaller nodig en er zijn maar liefst twee spelers die ook in de eerste ronde deel uitmaakte van het team dat won in het Nationale Schaakgebouw. De ploeg van Schaakhuis komt op bezoek en staat ervoor garant er samen met DSC een leuke schaakavond van te maken, vol interessante partijen.DSC komt tweemaal op voorsprong, door overwinningen van Gerard Bilars en Albert Kemeling, maar biedt vervolgens onvoldoende tegenstand om daar nog iets aan toe te voegen. Schaakhuis wint met duidelijke cijfers van 6 – 2 en revancheert zich min of meer van het afstaan van een matchpunt in de eerste ronde.

Een dag later ontvangt Promotie de ploeg van Rijswijk, waarbij het na het resultaat van de eerste ronde geen verrassing is dat er gewonnen wordt door de Zoetermeerse formatie. Het wint met 5 – 3 en nestelt zich in de koppositie met één bordpunt minder dan Schaakhuis.

Donderdag 8 november volgt de laatste wedstrijd van deze tweede ronde, waarbij Haeghe Ooievaar op bezoek gaat bij het 6e van WSC, dat de thuiswedstrijden in De Kandelaar te Naaldwijk afwerkt.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.