Persbericht Remco Heite Schaaktoernooi

Loek en Luke strijden weer om paard in Remco Heite Schaaktoernooi

WOLVEGA – Paardensportregio De Stellingwerven heeft voor het weekend van vrijdag 16 tot en met zondag 18 november weer een topschaaktoernooi op poten gezet. In de vierde editie van het Remco Heite Schaaktoernooi zullen ex-winnaars Loek van Wely en Luke McShane in de sterke Invitatiegroep strijden om de hoofdprijs, een heus paard. Het open toernooi telt liefst vijf grootmeesters onder zijn deelnemers.

Luke McShane was de winnaar van de derde editie in 2010. De goedlachse maar uiterst gewiekste Engelsman heeft sindsdien bewezen ook tegen de wereldtop zijn mannetje te staan. Ex-winnaar Loek van Wely is weer helemaal terug na een ‘sabbatical’ in 2011. Het wordt het vierde Remco Heite-toernooi voor de Tilburgse grootmeester en na zijn tegenvallende optreden in 2010 zal hij weer iets moois willen neerzetten. Dat geldt ook voor Ivan Sokolov, die Anish Giri dit jaar vervangt. De in Bosnië geboren grootmeester heeft een extra motivatie om te winnen: zijn tienjarige dochter Megan droomt al jaren van een pony!

Matthew Sadler is een in Nederland wonende en werkende Engelsman die sinds 2010 weer in de running is als toernooischaker, na een pauze van elf jaar. Fris van de lever spelend reikt hij weer tot zijn oude niveau, en dat is zeer hoog. De van oorsprong Letse grootmeester Daniel Fridman is regerend kampioen van Duitsland. Als actief speler heeft hij al vele toernooien op zijn naam gebracht. De lokale held Sipke Ernst promoveerde in 2010 uit de Open Groep. Met zijn liefde voor scherp spel is de Fries gevaarlijk voor iedereen.

Voor het Open toernooi hebben zich vijf grootmeesters aangemeld, onder wie ex-winnaar Erwin l’Ami en Friso Nijboer, die onlangs samen het Open toernooi in Hoogeveen wonnen.

In het Invitatietoernooi worden van vrijdag 16.00 uur tot en met zondag 20.00 uur vijf ronden gespeeld. De spelers krijgen elk twee uur bedenktijd voor de hele partij. Voormalig Nederlands kampioen Gert Ligterink geeft tijdens elke ronde commentaar. De partijen zullen live te volgen zijn via de website www.heiteschaaktoernooi.nl, waarop ook uitgebreide rondeverslagen en interviews zullen verschijnen.

Het Open toernooi, van zaterdag 12.00 uur tot zondag 19.30 uur, is een Zwitsers rapidtoernooi waarbij elke speler 45 minuten bedenktijd per partij krijgt. De eerste prijs bedraagt hier 1000 euro alsmede promotie naar de Invitatiegroep van het volgende toernooi.

Ook deze vierde editie belooft weer een groot schaakfeest te worden!

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.heiteschaaktoernooi.nl

De toernooiboeken 2006 en 2008 (ingebonden & full color) zijn te verkrijgen via emailadres . Prijs: 12,50 euro plus verzendkosten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.