Assen 1… weer net niet

Een aantal jaar geleden voetbalde ik nog, met wisselende resultaten. Op een gegeven moment speelde ik in een team dat elke wedstrijd zeer goed speelde, maar steeds maar niet wist te winnen. Elke keer wanneer de bal er weer niet inging, volgde vanaf de kant de opmerking: “weer net niet”. Dit resulteerde in een degradatiestrijd, en in de winterstop stonden we dan ook onderaan.

Hetzelfde lijkt op het moment met Assen 1 aan de hand. Het spel is elke keer zeer goed, maar de overwinningen willen nog niet komen. (weer net niet!). U raadt het al: de uitwedstrijd tegen Denk en Zet uit Hattem werd niet omgezet in een overwinning. Net als in de vorige wedstrijd was daar echter wel ruimschoots de gelegenheid toe. Op vrijwel alle borden werd het een spannende strijd.

Allereerst was ikzelf op bord 4 snel klaar, na een solide opening van beide kanten bleven er op zet 15 voor beide partijen een loper, twee torens en een aantal pionnen over, met misschien een miniem voordeeltje voor mijn tegenstander. Toen hij remise aanbood kon ik dat niet weigeren. Op de andere borden ging het er een stuk spectaculairder aan toe, en omdat mijn partij maar een uurtje duurde had ik ruimschoots de tijd om al deze partijen te volgen.

Na een tijdje leek het erop dat we goede kansen zouden hebben op de overwinning. Op een aantal borden stonden we beter, op een aantal gelijk, en er was geen enkel bord waar het er lastig uitzag. Omdat ik toch de tijd had, besloot ik verder het gebouw maar te bewonderen, wat er schitterend uitzag. Het deed in alle opzichten denken aan ons oude clubgebouw de Hertenkamp. Schitterende zalen en een prachtige locatie (midden in het bos), maar helaas was dit aan de consumptieprijzen ook te merken. Verder lag er hier geen kegelbaan naast de speelzaal, maar een keuken met kookwekkers en een radio waar het personeel vrolijk mee meezong en meefloot. De stemming zat er dan ook goed in.

De speelzaal zelf was ook prachtig, een soort kleine bibliotheek met boeken over diverse onderwerpen. Alleen de schaakboeken ontbraken, maar dat mocht de pret uiteraard niet drukken.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.