BSG en HMC in evenwicht (5-5)

De wedstrijd begon met een moment stilte voor Leon Pliester, waar we afgelopen maandag afscheid van hebben genomen.

Beide teams stonden vooraf precies gelijk, allebei evenveel matchpunten (1 gewonnen, 1 verloren wedstrijd) en zelfs evenveel bordpunten. Daar bracht deze middag geen verandering in. BSG kwam op volle oorlogssterkte, HMC moest het deze middag doen zonder Daniel Friedman, voor hem speelde teamcaptain René Olthof mee. Ondanks dat, had HMC een licht ratingoverwicht.

De middag begon vredelievend. Op bord 2 tekenden Robert Ris en David Miedema na 16 zetten de vrede, toen de stelling dusdanig vervlakte, dat geen van beide spelers er nog heil in zag om verder te spelen. De volgende remise liet wat langer op zich wachten en kwam op bord 7 op stand tussen Tom Verhoeven en Henk van der Poel, waarbij met name de laatstgenoemde niet ontevreden mocht zijn.

HMC kwam op voorsprong op bord 6, waar Jasper Broekmeulen won van Tea Lanchava. Die partij kende een vreemde opening. Na 1. c4, d6 2. g3 g5 is er welgeteld nog 1 partij in de database te vinden (en ja, de zwartspeler heet hier ook Jasper Broekmeulen), na het antwoord van wit 3. h4 is er niets meer te vinden. Toen wit zwarts paard op c6 liet staan en die even later zich op d4 kon posteren werden de moeilijkheden voor wit te groot en ging ze in een verloren stelling door de vlag.

De pion die Lars Ootes op bord 1 meesnoepte tegen Jeroen Bosch leek wit een gevaarlijk initiatief te laten, maar dat was meer optisch. Na afruil werd ook hier de vrede getekend.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.