Dordrecht 1 blijft aan kop met gelijk spel: 4-4 tegen LSG 3

Zaterdag heeft het eerste in Leiden 4-4 gelijk gespeeld tegen het derde van LSG. Hierdoor blijft ons team aan de leiding in de poule. Het team was compleet, op de onvolprezen teamcaptain Adri na (was in het buitenland). Misschien was dit gemis wel de reden waarom het team traag uit de startblokken kwam. Na 2 uur spelen waren alleen op de borden van Rene en Melvin een kleine plus te ontdekken, de rest stond gelijk of slechter. Een uur later was de situatie nog slechter.

Rene stond nu gelijk, Dirk verloren en Melvin was het lichtpuntje met een pion voor. Een nederlaag van 5-3 of zelfs 6-2 leek zich af te gaan tekenen. Maar eeneens was Adri er weer, met jetlag, vers uit het warme Amerika. En kort daarop kwam ook de supportersbus met Ben, Victor, Henk en Piet. Dat deed het team goed. Lukas was de eerste die een punt binnenbracht. Hij had zijn tegenstander kunnen truccen op een bord dat volledig in brand stond. Wijnand was als tweede klaar.

Een remise in een stelling met een kleine plus, maar met weinig tijd op de klok. Kort daarna moest Berend zijn koning omleggen. Zijn tegenstandster weigerde een stukoffer, nam daarna het initiatief over, en speelde het overwicht netjes uit.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.