Een gezellig uitje (3B: DSG Pallas-SVD 4½ – 3½)

Een gezellig uitje… Zo luidde het onderwerp van de email die ik een week geleden van René Renders, teamleider van Pallas, ontving. Hij hoopte dat de ontmoeting van de teams wat spannender zou verlopen dan de afgelopen jaren. Inderdaad was meestal vooral de vraag met hoeveel SV Doetinchem zou verliezen. René oogt er te sympathiek voor om er veel kwaads achter te zoeken, maar vernederend is het natuurlijk wel. Het zal hem, vrees ik, ook nog eens extra plezier hebben gedaan om als laatste zelf de beslissende tik uit te mogen delen. Het werd dus een 4½-3½ nederlaag voor ons, op zich geen schande, maar wel zorgwekkend gezien de 8e plaats die we na drie speelronden innemen, terwijl we Sneek 2, de ‘vaste degradant’, al gehad hebben.

De uitslag geeft al aan dat er spanning genoeg is geweest. Niet in de partij van Marino overigens. Na ruim een uur spelen had hij zijn derde seizoensremise op zak.

Ook Thomas, ingevallen voor Henny, koos remise-eieren voor zijn geld tegen Carla Bruinenberg.

Helaas werd Theo hardhandig van het bord gezet door Arnold Fryling.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.