Klinkende overwinning beloond met ongedeeld 1ste plaats!

Vooraf waren we nog niet zo gerust op een mooie uitslag tegen De Combinatie uit Asten. Vorig seizoen immers verloren we 2 keer tegen hen binnen 4 dagen, eerst voor de externe, later in de KNSB beker.

Wat we echter niet wisten is dat De Combinatie dit seizoen behoorlijk verzwakt is door een met Pfeiffer kampende Maurice Swinkels. Ook omdat een andere sterke Astense speler verhinderd was en wij wel op volle kracht waren was het verschil in ratingpuntjes gewoonweg te groot. De eindstand van 6-2 was niet eens overdreven.

Laten we eens een rondje langs de borden doen, beginnend met de partij die als eerste klaar was.

Dat was deze keer Michiel. Hij won binnen 20 zetten met zwart nadat zijn tegenstander wel erg optimistisch een pion besloot te offeren. Het positionele voordeel van Michiel werd juist alleen maar groter en op het eind miste wit nog een dubbele aanval over de horizontale rij. De eindstelling spreekt boekdelen.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.