Opnieuw winst voor A1 en A2, opnieuw verlies voor A3

Zukertort 1 wint overtuigend van Purmerend

Capitano Sander Los mag dan zelf in matige vorm zijn, hij weet zijn troepen wel op de juiste plekken te stationeren. Toen ik ging zitten had ik al een goed gevoel, het was duidelijk dat het allemaal goed ging komen; en Stan ging gewoon niet verliezen, dat voelde ik gewoon aldus de generalissimo, die aantoonde niet voor niets een graad in de psychologie te hebben behaald. Stan, dat was Stan van Gisbergen, uiteraard. Hij mocht het opnemen tegen het kanon van Purmerend, Dimitri Reinderman. En Stan verloor inderdaad niet, maar boekte een keurige remise. De andere witspelers maakten allemaal optimaal gebruik van hun witvoordeel. Sybolt Strating had voordeel vanuit de opening, won een kwaliteit en kort daarna de partij. Tobias Kabos offerde een stuk – dat bleek zeer kansrijk en zwart kon de verdediging in vliegende tijdnood dan ook niet bij elkaar houden. De beide andere witpartijen duurden veel langer maar brachten wel de beslissende punten. Christopher Brookes stond een poosje minder, wist de druk binnen de perken te houden en had na zet 40 nog steeds vertrouwen in remise. Toen ging zwart lelijk in de fout en werd het zelfs een vol punt. Waardoor Fitzgerald Krudde zijn prima staande toreneindspel zelfs niet hoefde te winnen voor de matchwinst. Hij won echter desondanks en bracht daarmee de stand op 6-4.

De spelers met zwart hadden inmiddels aanmerkelijk minder succes gehad. Matthew Tan lag de dag voor de wedstrijd nog met koorts in bed – dat werkte nog door in een wat matte nederlaag. Gijs IJzermans moest aan een hoog bord tegen Delemarre opboksen – dat lukte niet. Sander is de laatste maanden gewoon niet echt op dreef – ook vandaag ging het weer mis. Lody Kuling scoorde een gelijkwaardige remise, maar de held van de dag was in feite Jelmer Sminia. Hij scoorde de enige zege met zwart in de wedstrijd, het cruciale punt in feite. Zodat A1 zich weer wat meer op de kop kan gaan richten de komende ronden.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.