Paul Keres 2: een treurig verhaal

In de derde KNSB-ronde reisde Paul Keres 2 af naar Roermond om daar ’t Pionneke te bestrijden. Voor de wedstrijddag was de stemming tamelijk zorgeloos, want we hadden immers twee keer ruim gewonnen en we waren weer in onze sterkste formatie. Maar al in Utrecht werd de stemming gedempt door een stevige regenbui en ook in Roermond bleek het koud en nat te zijn. Bij het speellokaal moesten wij ons zelfs langs enkele doodgravers wurmen om de ingang te bereiken. Inderdaad bleek in de aanpalende kerk een begrafenis gaande te zijn, zodat wij na een uur spelen verrast werden door een psalmzingende menigte (gezang 99) die onder langdurig klokgelui de kerk verliet.

Ook op de borden weinig opwekkende taferelen. Solide openingen, taaie stellingen. Een c3-siciliaan, een Pe2-siciliaan, een Maroczy-achtige stelling. Goede bedoelingen bij Elmer en bij mij, maar snelle dameruil haalde het vuur er wel uit. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.