Paul Keres 3: Een grijze dag voor het derde

Simon had het al geschreven en op de KNSB-site is het te lezen: het was bepaald geen fleurige dag voor de PK-teams, waarbij het derde zich niet onbetuigd liet. Met 6-2 kreeg het klop van het op papier best wel veel zwakkere tweede team van Spijkenisse. Naar de oorzaak wordt misschien nog verder gezocht, maar het was de consensus bij de Griek om de wedstrijd maar gewoon te vergeten. Positief denken levert nog op:

1. Het stond 6-0 en dit hebben we nog om kunnen buigen naar 6-2. Het is dat de partijen op waren, andres was het vast goed gekomen.

2. Als we een gezamenlijke off-day hebben, kunnen we de volgende keer voor hetzelfde geld een collectieve on-day hebben. Verleden jaar eindigden de eerste vijf wedstrijden in een 4½-3½-nederlaag omdat de off’s en on’s gemêleerd waren.

3. Het is weliswaar niet de mentaliteit van topsporters, maar de stemming na afloop was uitstekend.

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.