SO Rotterdam – Groninger Combinatie 7½- 2½

De wedstrijd in en tegen Rotterdam werd een afgetekende overwinning voor de Rotterdammers. Rotterdam had op borden 3 t/m 10 een soms behoorlijk ratingoverwicht en er kon dus een moeilijke middag verwacht worden. Dat klopte ook, maar de nederlaag viel wel erg fors uit. Na 3 uur spelen had Erik Hoeksema met een remise met zwart tegen 2500+ zijn werk gedaan, maar verder werd op dat moment een kleine nederlaag voorspeld. In het 4e uur ging het echter snel fout. Invallers Levon Galoyan en Alexander van Pelt verloren en ook bij Jorden van Foreest, Jasper Geurink en Grigori Kodentsov ging het mis.

Daar stond wel een fraaie overwinning van Sipke Ernst tegenover, maar om 16.15 waren de matchpunten dus al voor Rotterdam. Het werd nog erger, omdat ook Bonno Pel en Joost Wempe verloren. Jan Werle counterde nog tegen met een overwinning op bord 1, maar de 7,5-2,5 stond. Uitstekende prestaties dus van Jan, Sipke en Erik, maar de rest mag over een paar weken tegen BSG voor de revanche.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.