Teleurstellend verlies voor HWP I (DSC Delft II – HWP Haarlem 5 – 3)

In voorgaande jaren konden vrij duidelijke overwinningen worden genoteerd tegen het tweede team van DSC Delft. Dit keer trekken de Delftenaren aan het langste eind. Drie witspelers van ons winnen. Bart als eerste en overtuigend tegen Ted Barendse. Max als tweede in een wisselvallige partij en tenslotte wint René een eindspelletje na een zorgvuldig opgebouwde partij.

Het was weer eens afzien voor de teamleider. Hondenweer op de heenreis en weinig hartverwarmends op de borden. Althans collectief gezien. Want Bart was ouderwets op dreef en schoof Ted Barendse overtuigend opzij. Initiatiefrijk gespeeld en al in het restaurant zagen we met het mobiele schaakprogramma, dat hij veel, zo niet alles gezien had.

Bij Max ging het iets anders. Hij mistte in de late opening al een kansrijke doorbraak en kon eigenlijk alleen wachten op de plannen van zijn tegenstander. Deze dwong hem tot een kwaliteitsoffer, dat sterk en kansrijk bleek en uiteindelijk sneller dan verwacht een punt opleverde.

RenĂ© leverde een puike partij af. Vanaf zet 1 had hij een voordeeltje wat hij in de eerste tijdnoodfase omzette in pionwinst. Vervolgens wist hij technisch bekwaam het lopereindspel met de pion meer in winst om te zetten.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.