Vlaggenschip Messemaker loopt averij op in Amsterdam (Klasse 3 C 4½- 3½)

Optimistisch als ik ben, soms té, dacht ik na de opstelling tegen Laurierboom-Gambiet bekeken te hebben, het kan slechter, er zit iets in. Henk-Jan kreeg zijn eerste nederlaag in 12 partijen en wat voor een, ik heb al vele partijen kunnen volgen, maar deze verdient zeker een schoonheidsprijs, zie ook het verslag van Henk-Jan. Gelukkig kon vader Jan de stand binnen enkele minuten gelijk trekken. Peter had het zwaar, maar door eeuwig schaak kon hij op de valreep zijn halfje binnen slepen. Jan Cheung speelde tegen een gelijkwaardige tegenstander 1 ratingpunt verschil, maar moet in hem toch zijn meerdere erkennen. Erik wist in een complexe stelling met een pluspion het punt veilig te stellen. Bij Arjan wilde het niet echt lukken, hij bleef hopen op een wonder, maar dat kwam niet. Good-old Ben, wie kent hem niet volgen KNSB arbiter Theo Weijers, kreeg remise aangeboden, speelde nog even door, leek het uit handen te geven, maar zijn tegenstander nam het remiseaanbod van Ben aan. Als laatste was Ed bezig, bij winst zou het 4 – 4 zijn, maar na lang doorspelen moest ook hij in remise berusten. Zijn verontschuldigende blik sprak boekdelen. Het zat er deze keer dus niet in. Volgende ronde spelen we thuis tegen Zukertort Amstelveen 3 en gaan we het opnieuw proberen! Lees meer…..

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.