Ze spelen thuis, maar niet in eigen huis, wie zijn dat?

De drie KNSB team van Philidor gingen lekker knus schaken in buurthuis Rengerspark. Te weinig plaats om alle teams in één ruimte onder te brengen. Het derde zocht het dus hogerop. Philidor 2 moest de degens kruisen met Sneek 2. Om iedereen in verwarring te brengen werden wij als volgt neer gezet door teamleider Siegbert.

Door het ruimtegebrek moest er goed op de klok gelet worden, de tegenstander van je buurman kon jou klok weleens indrukken. Na een anderhalf uur dacht ik dat Maarten, Jan, Arjen, Rob, Rowan en ik zelf wel aardig stonden. Catharinus stond een pion achter en Zahid vond ik optisch wat minder staan.

Een half uur later, nadat de torens werden geruild, maakte Rob remise.Niet veel later remiseerde Catharinus ook. Ik was goed door de opening gekomen, had een pion geofferd, maar ook weer terug gewonnen. Kortom ik was tevreden over mijn stelling. Naast mij zag ik dat Rowan een mooie spannende stelling had gekregen met alle zware stukken en elk een loperpaar. De open lijnen van Rowan waren gevaarlijker.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.