Komen Lisa en Anna-Maja op het erepodium?

Ook na de voorlaatste ronde in het Jeugdwereldkampioenschap blijft Lisa Schut nog alle kans behouden op de kampioenstitel bij de meisjes t/m 18 jaar. Opnieuw won ze een fraaie partij door in een eindspelletje een soort matnet te vlechten. Met een ‘zwikmolen’-mechanisme, plukte ze bij de tegenstander de zevende rij kaal. Daar was een interessant strategisch gevecht aan voorafgegaan, waarin Lisa het betere paard tegen de kreupele loper had weten te bemachtigen. Zwart verzuimde een paar kansjes op beter spel en kwam allengs in het nadeel, waarna het mooie eindspel volgde.

De indeling voor de laatste ronde bij de meisjes t/m 18 is:

Uiteraard staat Russin Aleksandra Goryachkina er het beste voor. Zij is ook de enige van wie Schut verloren heeft. Laten we in elk geval hopen dat Lisa de andere Russin, Maria Severina, in de laatste ronde weet te kloppen.

Ondertussen maakt ook Anna-Maja nog altijd kans om op het erepodium te eindigen. Zij won eveneens haar tiende ronde door een gemene dubbele aanval met de dame in de stelling te vlechten. Ook bij haar moeten de andere uitslagen een beetje meevallen. Het belangrijkste is natuurlijk dat ze zelf het maximale uit haar eigen partij weet te halen.

De indeling voor de laatste ronde bij de meisjes t/m 12 is:

Schaakminnend Nederland zit zondag op het puntje van de stoel!

De partijen van Lisa Schut en Anna-Maja Kazarian uit ronde 10 via de viewer:

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.