Marcel Pluymert winnaar Open Maassluis schaaktoernooi 2012

Met bijna 40 deelnemers, waaronder één dame, Corry Vreeken, tienvoudig schaakkampioene van Nederland in de jaren ’60 en ’70, de ouderen onder ons kennen haar zeker, was het volgens Piet de Jong (voorzitter van Maassluis) een goede opkomst. Door een brand zijn de archieven van Maassluis verloren gegaan, waardoor niet meer te achterhalen is hoe vaak het kampioenschap is gehouden, maar toch zeker 40 jaar aldus de voorzitter. Ik (Ab dus) was hier voor het eerst en wat ik zag beviel mij zo dat ik er zal proberen een volgende keer weer bij zal zijn. In het gezellige speelhonk van Maassluis is het goed toeven, de bar van het 40 jaar bestaande Wijkverenigingsgebouw "De Flat", werd door gezellige dames bezet en de gratis lunch was overweldigend lekker. Heerlijke soep, goed belegde broodjes en gekookte eieren, waar krijg je dat nog. En o ja er werd ook nog geschaakt in achttallen, vijf groepen. In de hoofdgroep eindigden Marcel Pluymert en Ben Sitton (Dordrecht) op een gedeelde eerste plaats, na drie barrages snelschaken wist Pluymert (De Willige Dame) het toernooi op zijn naam te zetten. In de andere groepen werd het toernooi in een ontspannen sfeer afgewerkt, wat niet betekent dat er niet gestreden werd. De winnaar van groep 5 wil ik niet onbesproken laten, de 12-jarige Mohammed Moussane van Messemaker 1847 wist met 7 uit 7 deze groep te winnen. Ik ben er trots op om als captain hem in mijn RSB team te hebben. Goed gedaan Mohammed. Kortom, een aanrader voor alle toernooitijgers om hier volgend jaar aan deel te nemen. Lees meer…..”>

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.