Amusement zonder eeuwigheidswaarde

Fel betwist is het zuinigste dat je kunt zeggen van de vierde ronde van het Heite toernooi. De stukken vlogen er letterlijk van af in drie partijen die alle in blessuretijd onbeslist eindigden. Amusant was het zeker, al schudden ook de minder getalenteerde toeschouwers af en toe hun hoofd. Ze zagen fouten die ze maar al te goed herkenden uit hun eigen praktijk.

Alleen Matthew Sadler en Daniel Fridman wisten zonder ernstige misgrepen hun schip de remisehaven in te loodsen. Wit besteedde het eerste deel van de partij aan het onderscheppen, blokkeren en veroveren van een zwarte vrijpion. Toen dat karwei naar behoren was geklaard, stond hij een pion voor, maar bleek de resterende stelling niet te winnen. Operatie geslaagd, patiënt niet overleden, rendement nul.

Lees meer

2 Reacties

  1. Avatar
    Grenache 18 november 2012

    Hoe kun je nu schrijven "Sokolov trapte als een kind in de eerste kleine valstrik"? Ik zou dat denken, mss ook eens zeggen, maar zeker niet publiceren. Het is ontzettend oneerbiedig en denigrerend tegenover een geweldige schaker en vechter als Ivan Sokolov, en miskent ook de bijzondere psychologische uitdaging van een schaakpartij. — Jan Sprenger

  2. Avatar
    Kees Schrijvers 19 november 2012

    Niet relevante zaken zijn uit het commentaar verwijderd.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.