Remco Heite 2012 – Daniël Fridman winnaar na playoff

De laatste ronde van het Heite toernooi zou, zo dachten wij argeloze toeschouwers, een formaliteit worden. Natuurlijk had Loek van Wely de eindzege ’s ochtends in de vierde ronde al moeten veiligstellen, maar geen nood, allicht zou hij in de slotronde tegen Sipke Ernst alsnog orde op zaken stellen. Hij had wit en aan een half punt had hij genoeg. Er zijn zwaardere opgaven in een schakersleven.

Het liep anders. Het lukte Van Wely niet het benodigde halfje uit het vuur te slepen, zodat hij werd ingehaald door Ernst en even later ook nog eens door Daniël Fridman die in een uitstekende partij Luke McShane versloeg. Prompt kwam het toernooicomité in crisisberaad bijeen. Het was geen probleem dat de eerste drie prijzen gedeeld zouden worden, maar wie had nu recht op dat paard?

Lees meer

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.