Groninger Combinatie 1 – BSG, een belangrijke overwinning

Met een uiterst belangrijke overwinning op BSG staan we plotsklaps weer netjes in de middenmoot. Maar de verschillen zijn klein. Het verschil tussen de nr 3 en de nr 9 is slechts 3 punten. Het kan dus nog alle kanten op.

Een beetje goochelen met de opstelling pakte dit keer goed uit. Al zal Erik Hoeksema daar wellicht anders over denken. Hij mocht op bord 1 de klap opvangen tegen Berelowitsch. Waarschijnlijk luistert Erik te veel naar Johan Derksen, want het is maar de vraag of dit het moment was voor een messcherpe opening. Het ging goed tot Erik zich liet verrassen door het fraaie 21.e5. Of een andere reactie nog een oplossing had geboden is de vraag, maar nu ging het snel bergafwaarts. Onze beide GM’s hadden beiden wit gekregen en dat legt natuurlijk wat druk op de sterke schouders. Bij Sipke Ernst ging het het gemakkelijkst. Onder druk van stelling en tijd liet Lars Ootes zich verleiden tot een stukoffer dat door Sipke koeltjes werd opgevangen en gepareerd. Bij Jan Werle ging het moeilijker, maar het slot was overtuigend (al heb ik nog wel wat twijfels over de juistheid van de interpretatie van de notatie). Ook Jasper Geurink op bord 10 bleek een goede zet, want hij opende de score voor de GC met een mooie matcombinatie. De tactische zet van BSG om Robert Ris op 9 te zetten pakte minder goed uit. Milan Mostertman bleef gemakkelijk op de been en had wellicht zelfs het betere van het spel.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.