Titel prolongeren moeilijk voor Voerendaal

Landskampioen SV Voerendaal staat dit seizoen voor de opgave om de titel die vorig seizoen werd behaald te verdedigen. Het prolongeren van de titel wordt heel moeilijk.

Voerendaal heeft nog wel steeds een sterk team en qua gemiddelde rating een van de beste van Nederland, maar de tegenstand is dit seizoen heel pittig. ‘En Passant’ uit Bunschoten heeft zich na vier ronden duidelijk kandidaat gesteld voor de titel. Deze club met onder anderen de grootmeesters Anish Giri, Erwin l’Ami, Jan Smeets, Vyacheslav Ikonnikov, Friso Nijboer en Peng Zhaoquin in de gelederen staat stevig bovenaan. Voerendaal vervult nu op de vijfde plaats de rol van gevaarlijke outsider. Opvallend is overigens de score van IM Oscar Lemmers uit Heerlen in het team van Voerendaal. Op borden 9 en 10 heeft hij nog al zijn partijen gewonnen. Hij staat op 4 uit 4, TPR 2672. Hier volgen enkele aardige partijfragmenten van spelers van Voerendaal, becommentarieerd door IM Lemmers.Lees verder… (even naar onderen doorbladeren)

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.