Schrijven over Schaken in Limburg

Schaakrubrieken

De Limburgse (schaak)journalist Frank Clevers schrijft sinds 1996 wekelijks een schaakrubriek in Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad.

Met toestemming en medewerking van Media Groep Limburg zijn deze rubrieken op de site van de Limburgse Schaakbond gepubliceerd. Frank schreef bijna 900 rubrieken en deze geven een mooi beeld van het schaken in Limburg.

Frank is niet alleen (schaak)journalist. Hij heeft een imposante staat van dienst in het Limburgse en Nederlandse schaakleven. Hij is erelid van de Limburgse Schaakbond waarvan hij weer voorzitter is en hij is ook weer vertegenwoordiger van Limburg in de Bondsraad van de KNSB.

De Limburgse Schaakbond heeft nog meer archieven ontsloten. Zo zijn er ook de schaakrubrieken te lezen uit de periode 1985 -1992 geschreven door Jac. Renet, Arno Henzen en Michiel Bunnik.

Boek ’75 jaar schaken in Limburg’

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Limburgse Schaakbond in 2002 is een boek uitgegeven met een uitgebreide beschrijving van de geschiedenis van het schaken in Limburg. Dit boek is getiteld ’75 jaar schaken in Limburg’.

Het bevat tevens een beschrijving van alle op dat moment bij de Limburgse Schaakbond aangesloten verenigingen.

Dit boek is nu ook te lezen op de site, samenstelling en redactie : Frank Clevers.

Bondsorgaan van de LiSB

Ook alle uitgaven van het Bondsorgaan van de Limburgse Schaakbond staan online. De eerste uitgave was in 1969, nu meer dan 40 jaar geleden.

Daarnaast zijn er ook nog andere stukken van de LiSB in te zien.

Complimenten

Onze complimenten voor de Limburgse Schaakbond. Zij lopen voorop met het ontsluiten van hun archieven voor een groot publiek. Welke schaakbond volgt? De KNSB?

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.