Piet Pluijmert winnaar Open Kampioenschap van Overschie 2012

Rotterdam Overschie, zaterdag 8 december 2012

In de lange traditie van het kampioenschap van Schaakgenootschap Overschie was dit de eerste keer dat ik hier meedeed, en dat is voor herhaling vatbaar. Vanwege het slechte weer van vrijdag waren er zes afmeldingen, maar de wegen waren deze dag goed berijdbaar. Het parkeren daarentegen is een crime, maar wel gratis. Categorie A (10 deelnemers) en B (20 deelnemers) speelden in een groep. Groep A werd een onderonsje van Sc Dordrecht, gewonnen door Piet Pluijmert, de tweede plaats was voor Mark Timmermans en derde plaats voor Johan van de Griend. In de B-groep werd Xander van Doorn eerste, Adri Timmermans (ook al Sc Dordrecht) tweede en Diederick Castelijn (Sv Krimpen) derde. Roel de Vries won met 6 uit 7 de C-groep, hij had twee remises respectievelijk tegen de 12-jarige Mohammed Moussane en Cor van As. Met een half puntje minder werd Cor van As tweede. Als derde werd tijdens de prijsuitreiking Emilian de Kievit gehuldigd, hier echter ging iets fout, volgens de ranglijst (zie uitslagen C) had dit Mohammed moeten zijn. Ik hoop dat dit alsnog opgelost wordt, de 12-jarige Mohammed heeft daar recht op. Er waren weer veel oude bekenden, zeg maar de toernooitijgers, en enkele voor mij nieuwelingen, die tezamen een zeer gezellig toernooi beleefden. Rest mij nog de organisatie te bedanken voor het fijne toernooi, en zoals ik al zei, zeker voor herhaling vatbaar. Lees meer…..

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.