Elke dag een probleem

Unieke Denksport-app gelanceerd

Mind Sports 4 You heeft een nieuwe denksport-app gelanceerd. Het bijzondere van deze app is de aanwezigheid van een redactieteam. Dit bezorgt je elke dag een bridge-, schaak- en damprobleem voor slechts één eurocent per dag. De opbrengst van deze app komt grotendeels ten goede aan de denksporten. De denksport-app is nu te downloaden via de app store en vóór Kerstmis ook verkrijgbaar voor Android-toestellen via Google Play.

Initiatiefnemer van de denksport-app van Mind Sports 4 You is Harry Otten, bekend als oprichter van Meteo Consult, tegenwoordig president van de werelddambond FMJD. De app heeft de steun van de beste spelers in de drie sporten. Voor bridge zijn dit onder anderen voormalig wereldkampioene Marijke van der Pas en topspelers Huub Bertens en Jack Zhao. Voor schaken Rini Kuijf, voormalig schaakkampioen van Nederland, en voor dammen grootmeester Edvard Buzinsky.

De moeilijkheidsgraad van de problemen wordt met sterren aangegeven van gemakkelijk (één ster) tot moeilijk (drie sterren). Alle vraagstukken worden opgeslagen om later nog eens te bestuderen.

Achter dit initiatief zit een verdergaand doel. Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan de denksporten. Dit kan zijn in de vorm van het ondersteunen van denksportevenementen maar ook van het trainen van jonge mensen in ontwikkelingslanden.

Bij het downloaden ontvang je drie problemen per sport en zeven dagen daarna iedere dag één probleem per sport. Vervolgens bestaat de mogelijkheid een abonnement te nemen voor € 3,59 per jaar. De app is verkrijgbaar in negen talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Chinees en Bahasa Indonesia.

Vervolgstappen met deze app zijn al gepland zoals het spelen tegen elkaar en tegen de computer.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.