Elke einde is het begin van een herinnering

De 4e ronde was het zover, we mochten tegen DD, de wijze mannen uit het westen, of zoals iemand zei in de wandelgangen, tegen zo een lelijk team heb ik nog nooit gespeeld.

Waar het echter om draaide, was het afscheid van De Drietand, jaren hebben we hier met plezier gespeeld. Een mooie ruime locatie met een altijd vrolijke barman. Wat mij zelf het meest bij zal blijven is dat er in de Drietand een schrijfbord hing achter de bar, waarop elke keer dat we er waren een andere spreuk stond! Altijd met een positieve gedachte erin, dank voor de mooie tijd en dat we in het Middelpunt ook maar mogen gedijen.

Terug naar de ochtend van DD, Dimitri en ik begonnen onze ochtend bij de bagel en beans in Amersfoort. We kwamen binnen en de tent was tot de nok toe gevuld, binnen 10 minuten was de toko halfleeg, toeval dachten we nog. We bestelden nog maar voor een derde keer een drankje, waarop de serveerster eerst onze lege glazen mee wilden nemen, maar ze besloot ze te laten staan! Dit vonden wij wat vreemd, maar toen ze ons verteld dat het zonder die glazen ongezellig zou zijn hebben we er het zwijgen maar toe gedaan. Nog nauwelijks bekomen van dit tafereel reden we naar de speelzaal, om toch maar op tijd te zijn. De radio stond aan en het volgende kwam langs. Radiomaker, iedereen die een vraag beantwoord wil hebben, moet gewoon even bellen en dan zou hij het wel even oplossen! Nog geen 30 seconden later, trrrrrrrring…Ik heb inderdaad een vraag. Nou stel hem maar.

Beller: “Ik sprak mijn buurman en die zei dat hij zo vaak bekende mensen tegenkomt op de snelweg als hij daar rijdt, iets wat mij nou nooit overkomt, nou is mijn vraag, hoe groot of klein is de kans dat ik een bekende tegenkom?”

Radiomaker: ”Dat is een interessante vraag, het eerste wat in me opkomt is hoeveel vrienden heb je?”

Beller: “Volgens facebook 102, dus dat zullen er wel minder zijn”

Radiomaker: “Dan is de vraag natuurlijk hoeveel kilometer snelweg er is in nederland”

Beller: “Ja, geen idee, veel ?”

Radiomaker: “Daarnaast is het goed om te weten hoeveel kilometer je rijdt per jaar”

Beller: “Ik rij nooit met de auto, ik heb niet eens een rijbewijs !”

Anyway DD

Dennis Ruijgrok wilde graag tegen Matthew spelen, maar die was helaas verhinderd! Helaas voor hem kreeg hij een ontketende Lukas tegenover zich die gewono een net punt pakte. Jochem kreeg een nuttige schaakles van John vd Wiel, ikzelf had kansen maar werd getrakteerd op een Arie die in tijdnood het achterste van zijn tong liet zien en verdiend won. OGT had zwart en kwam er niet aan te pas. Dimitri keepte een fraaie pot tegen Edgar Blokhuis ! Rene had niks met wit, maar ging er toch met een halfje vandoor. Andre kreeg wel zijn stelling op het bord maar meer dan een nul leverde het niet op. Joeri stond heel lang prima en leek van de 0 af te komen, maar besloot daar toch nog even op te blijven staan. Onze invaller Gunie kweet zich prima van zijn taak maar uiteindelijk beëindigd mat de partij. Peter deed het rustig aan op 10 en sprokkelde een halfje. 2,5 bordpunten we gaan elke ronde meer scoren !

We hebben nog goed afgechineesd waarna we met toch opgeheven hoofd en in gedachten al bij de wedstrijd tegen Wageningen naar huis konden !

Afgelopen zaterdag stond Wageningen uit op het programma, altijd lastig Wageningen, op de topborden zijn ze sterk en onderin ook zeker niet zwak. Ik had mijn wekker op 10u staan en had toen al 3 oproepen gemist, Joeri bleek helaas ziek te zijn, niet getreurd en snel de halve club afgebeld, waarbij Arjan zo aardig was zijn kerstsamenzijn voor ons af te zeggen.

Eenmaal in Wageningen aangekomen, kreeg ik een appje van Dimitri: “Arjan neemt OGT en Matthew mee, ik kom later, moet even met Peter naar de ehbo, niks ernstigs en waarschijnlijk zijn we gewoon iets later, hij moet mogelijk gehecht worden”. Ok goed verhaal niks aan de hand, op dat moment kwam Lukas binnenlopen en zelfs voor zijn doen zag hij er verlopen uit.

Hij zei vanmorgen ging het wel, maar het laatste half uur voel ik me steeds beroerder worden. Nou ik had er alle vertrouwen in.

1u gingen we van start met op bord 1 het toch wel mooie affiche Matthew – Timman. 40 minuten later kwamen Dimitri en Peter binnen, waarbij Dimitri zijn beide handen ingetaped had als ware het een bokser. Ik werd door teamgenoten aangesproken met, maar Peter moest toch naar de ehbo ? Ik wist het ook niet dus maar even navraag gedaan. Dimitri zijn huid was droog geworden door het koude weer en opengebarsten, om te zorgen dat het bord niet de hele dag onderlekte had hij zijn handen even ingetaped. Peter was gewoon gehecht. Hij was namelijk buiten en zijn poes wilde over de heg naar de buren springen. Peter leek dit niet zo een goed idee, omdat in die tuin 4 andere poezen zaten, dook erachter aan en redde zijn poes van, nja van wat eigenlijk. Helaas raakte Peter zelf een muurtje en had een gaatje in zijn arm, iets wat even gehecht moest worden. Lukas had half 2 zijn vrouw gebeld met de vraag of die hem kwam halen, dat deed ze en nadat Lukas snel afgevoerd werd op het bord door Sander (aan die overwinning doen we zeker niks af), stonden we 1-0 achter en waren met 9.

Afek zat enigszins verrassend op bord 6 en trof daar OGT, ons talent heeft nog wel wat te leren en verloor vrij soepel. Jochem stond niet minder tegen David, maar ook niet beter. Hij trok echter alle registers open op zoek naar een overwinning, kwam in de buurt maar David verdedigde prima en vond op het juiste moment de counter, een ongelukkige nederlaag. Ikzelf werd langzaam aan van het bord afgetikt door Erwin, die zijn traditionele tijdnood achterwege liet. Hij besloot me echter ook te laten glippen en zo kwam ik met een blauw oog weg. Onze invaller speelde een gewaagde pot, gooide zijn koningsstelling open en werd beloond met 12 witte stukken die binnen kwamen vallen, dit bleken er net 9 teveel.

Dimitri poetste zijn tijdnadeel snel weg, dat krijg je als je zoveel theorie kent! Hij komt prettig tot goed te staan, Fred vond echter wel 2x de beste en er resterende een gelijke stelling met dito uitkomst. Andre had zijn geliefde systeem op het bord,maar kwam er gewoon niet aan te pas tegen Kees die zo op het oog een hele strakke pot afleverde.

Ook Peter had zijn tijdsachterstand snel omgezet, kreeg een prima stelling met kansjes, maar meer dan een half ei zat er uiteindelijk toch niet in.

Als laatste waren Rene en Evert bezig, Evert probeerde had al snel een klein plusje, maar kwam er niet echt doorheen, in razende tijdnood werd er van alles geprobeerd, maar uiteindelijk kreeg hij het deksel op zijn. Rest de partij tussen de grootmeesters, daar waag ik me niet aan, dus bij deze de partij !

Matthew Sadler – Jan Timman

1. d4 Nf6 2. c4 e6 3. Nc3 Bb4 4. e3 c5 5. Ne2 cxd4 6. exd4 O-O 7. a3 Be7 8. d5

exd5 9. cxd5 Re8 10. d6 Bf8 11. g3 Re6 12. Bf4 Nh5

13. Be3 Rxd6 14. Qb3 Nc6 15.Bg2 Nf6 16. O-O Re6 17. Nd4 Re8 18. Rad1 Ne5 19. Bg5 19. d6 20. Nd5

20. … Bg4 21. Rc1 Rb8 22. Bxf6 gxf6 23. Qa4 Bd7 24. Qxa7 Bg7 25. Qb6

]

25. ...Nc6 26. Nb5 Bg4 27. Nbc7 Re2 28. h3 Bd7

29. Qb5 Rd2 30. Rcd1 Rxd1 31. Rxd1 f5 32. Qb6 Be6 33. b4 Be5 34. Qe3 Bd7

35. f4 Bg7 36. b5 Na5 37. Rc1 h6 38. Kh2 Kh8 39. Rc2

39. ...Nc6 40. bxc6 bxc6 41. Na6 Rb1

42. Qe7 Qxe7 43. Nxe7 c5 44. Bc6 Be6 45. Nd5 Bd4 46. Nac7 Ra1 47. a4 Kg7 48.

Ne8+ Kf8 49. Nxd6 1-0

3,5 bordpunten, onze beste score tot nog toe, hoppa ! Dat geeft de burger moed voor de laatste 4 wedstrijden, in februari wacht eerst Sas van Gent !

Na de wedstrijd zijn we lekker wezen eten bij Buurman en Buurman in Wageningen, een erg leuk eetcafe met prima bediening. Als de buurman en buurman dvd afgelopen was hoefden we het maar te zeggen en dan ging de volgende band erin, een kinderhand is zoals gezegd gauw gevuld !

2 Reacties

  1. Avatar
    Jeroen Schuil 18 december 2012

    Hmm, ook dit gaat weer leden kosten…

    Nog foto’s gemaakt Bram? Die zijn tegenwoordig geld waar ;)

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.