Philidor 1847 3 – Spassky's: einduitslag 3,5-4,5, want toeval is logisch

Een verslag van een schaakwedstrijd is een subjectieve invulling achteraf van de werkelijke strijd. Schaken is ten diepste een geluksspel: als je twee redelijk gelijkwaardige tegenstanders tegenover elkaar zet, is de uitslag onmogelijk te voorspellen. Eén scheef zetje met een toren in tijdnood en een goede stelling gaat verloren. Is het voorspellen vooraf erg moeilijk, het verslagleggen na afloop is juist volledig zonneklaar. Toeval is uiteindelijk volkomen logisch te verklaren. Voor mij is de einduitslag dan ook zeer begrijpelijk en ik zal, met een knipoog naar onze vriendelijke en sympathieke gastheren in Leeuwarden, onderstaande met de waarheid een loopje nemende verslag willen doen van de wedstrijd.

Lees verder

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.