Schaken…niet voor watjes!

Van 29 t/m 31 december vindt voor de 27e keer vind in café de Zon te Wijk aan Zee het Hein de Vries Schaaktoernooi plaats. Het laatste schaaktoernooi van het jaar, georganiseerd door Schaakgenootschap Het Paard van Ree. Voor amateurs van alle sterkte een mooie opwarmer voor het komende Tata Steel Chess Tournament. Het is niet zomaar een toernooitje!

Een lange traditie van schaken zoals het misschien zou moeten en in ieder geval mogelijk is. In de sfeervolle achterzaal van café de Zon kruisen jaarlijks ca. 40 amateurschakers de degens. Behalve roken is bijna alles toegestaan. Er wordt gedronken, gekeuveld en gegeten tijdens de partijen. En met een beetje geluk komt er een muzikant langs. De laatste jaren is een nieuwe traditie aan het toernooi toegevoegd: dichten!

Dit jaar worden voordrachten gehouden door de Stadsdichters uit Beverwijk:

Maxim Aafjes (2011) Paul Jurriëns (2012) en Michael Foekema (2013).

Al dan niet voor, na of tijdens het schaken.

Er worden 7 ronden zwitsers gespeeld (1 uur pppp) verdeeld over drie dagen. Tijdens de tweede dag, waarop ook ’s avonds wordt geschaakt, is er een schaakmaaltijd welke muzikaal wordt opgeluisterd door de prachtband WAZCO uit Wijk aan Zee.

Dus: geen toernooi voor watjes!

Je moet tegen een stootje kunnen. Maar de prijzen zijn daar dan ook naar. Er valt alleen wijn te winnen…hoe hoger je eindigt: hoe meer wijn! De wijn is uitgebreid getest…hij is goed!!

Info via de website van Schaakgenootschap Het Paard van Ree: www.paardvanree.nl

en aanmelden bij en/of

1 Reactie

  1. Avatar
    Charles Kuijpers 21 december 2012

    Zozo, die Stadsdichters hebben behoorlijke ratings 🙂

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.