Alleen maar winnaars bij 33e Klim-Op Jeugdschaaktoernooi

Foto Ab Scheel

Capelle aan den IJssel, zaterdag 22 december 2012

Weer een geslaagd Klim-Op-jeugdschaaktoernooi!

Op zaterdag 22 december werd in de OBS Klim-Op te Capelle aan den IJssel voor de 33e keer het Klim-Op-jeugdschaaktoernooi gehouden. Er waren meer dan 80 deelnemers aanwezig. Een teken, dat het jeugdschaak leeft! Het werd weer een gezellig en sportief toernooi. De drie leeftijdsgroepen waren sterk bezet en de verschillen aan de top waren klein en het bleef tot de laatste ronde spannend. Er waren dit jaar voor het eerst liveborden aanwezig, die door de heer Tu Tran uitstekend bediend werden. De topborden in de leeftijdsgroepen t/m 10 jaar en t/m 12 jaar waren in de mediatheek van de school daardoor live te volgen.

In de groep t/m 8 jaar was LiQin Lu van ssv Klim-Op met 8 uit 9 de sterkste. Qian Huang van RSR/Ivoren Toren werd met 7 uit 9 tweede en het buitenlid van de Klim-Op Clovis Kien werd eveneens met 7 uit 9 derde. Clovis woont in Parijs en dit toernooi was zijn eerste contact met de Nederlandse schaakjeugd. Het beste meisje in deze categorie was Kavya Raulji van SHTV (Den Haag).

In de groep t/m 10 jaar was Liam Vrolijk ongenaakbaar. Met 6,5 uit 7 werd hij eerste. Sebastiaan Janse van ssv Klim-Op werd met 5,5 uit 7 tweede en Justus van Klaveren van SHTV won met 5 uit 7 de derde prijs. Het beste meisje was hier Pascalle Monteny van sv Spijkenisse. Lees meer….

Een bijzondere ontmoeting op het 33ste Klim-Op Jeugdschaaktoernooi (door Teun Koorevaar) Lees meer….

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.