Schaakfestival Groningen

Deze week speel ik mee in het schaakfestival in Groningen. De organisatie was zo vriendelijk om een hotelboot ter beschikking te stellen aan de schaakbond, om daar jeugdtalenten op te laten verblijven tijdens het toernooi! Talentcoach Dolf Meijer heeft toen een leuke groep jonge spelers uitgezocht, en hij en Piet Peelen zorgen ook voor de begeleiding. Frank Thoma is bereid gevonden om als kok op te treden. Er zijn veel bekenden bij, zoals Robby en Joris van het EK, en de meesten had ik ook al eerder bij toernooien gezien.

De avond van te voren ging ik inpakken. Omdat ik een zeer enthousiast treinreiziger ben, duurt dat bij mij altijd vrij lang, want dan moet je goed nadenken wat je meeneemt, anders wordt het te zwaar. Dat was dit keer helemaal het geval want ik ging zonder een ouder, dus ik moest mijn eigen spullen dragen. Nog erger was dat ik daarom ook zonder werklaptop, eigen laptop, en ipad moest reizen, zodat ik ook niet dagelijks een verslag kan maken. Ik heb maar niet gevraagd of ik een laptop mee mocht, omdat ik denk dat zo’n ding wel duurder zal zijn dan een vest…

Terwijl ik kleren aan het uitzoeken was, liep mijn broer Dennis ook driftig rond op zoek naar kledingstukken: “We moeten hier in huis toch nog ergens die stropdas van opa hebben!”. Hij ging die avond namelijk naar het kerstgala van zijn school. Uiteindelijk had hij hem gevonden, maar toen moest hij nog om. Gelukkig is onze vader manager in de financiële wereld, en had hij goed advies: “Geen idee, maar zoek het op bij Google!”. Na een paar pogingen hing er dan een soort van pijl om zijn nek, maar waar die nou naar wees?

Lees verder op mijn blog

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.