5. Van Kampen alleen aan kop

Tweede Kerstdag. Vrede op aarde. Ja, zelfs heel even in 1940, toen de RAF en de Luftwaffe zich aan een tweedaags bestand hielden. Ook aan het Grieks-Albanese front. Vanuit Athene reden 100 taxi’s met drank en lekkers, dat door de Grieken aan het wapenstille front werd gewisseld voor sigaretten.

Helaas geen vrede in het Blauwborgje. De kans op geld en eeuwige roem stonden dat nobele streven in de weg.

We beginnen met de derde editie van de tweekamp, dit jaar tussen Jorden van Foreest en John van der Wiel. De partij eindigde na 26 zetten in remise. Zo’n eerste partij is altijd een beetje warmdraaien en aftasten. Dat deden dan ook het aanstormende talent uit Groningen en de gearriveerde grootmeester uit Leiden. Lees verder…

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.