5. Van Kampen alleen aan kop

Tweede Kerstdag. Vrede op aarde. Ja, zelfs heel even in 1940, toen de RAF en de Luftwaffe zich aan een tweedaags bestand hielden. Ook aan het Grieks-Albanese front. Vanuit Athene reden 100 taxi’s met drank en lekkers, dat door de Grieken aan het wapenstille front werd gewisseld voor sigaretten.

Helaas geen vrede in het Blauwborgje. De kans op geld en eeuwige roem stonden dat nobele streven in de weg.

We beginnen met de derde editie van de tweekamp, dit jaar tussen Jorden van Foreest en John van der Wiel. De partij eindigde na 26 zetten in remise. Zo’n eerste partij is altijd een beetje warmdraaien en aftasten. Dat deden dan ook het aanstormende talent uit Groningen en de gearriveerde grootmeester uit Leiden. Lees verder…

Only ingelogde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.