Wang Yang winnaar Open Capels Jeugd Kampioenschap 2012

V.l.n.r. Robert Casteleijn, Tom de Ruiter en Wang Yang (foto Ab Scheel)

Capelle aan den IJssel, vrijdag 28 december 2012

Waren er vorig jaar nog 103 deelnemers in deze editie kwamen er 63 naar Capelle voor dit werkelijk gezellige jeugdtoernooi. Wat opviel er waren in iedere categorie verschillende meisjes aanwezig, die het zeker niet slecht deden. In categorie A werd Wang Yang met 7 uit 7 de onbetwiste kampioen, hier eindigden er vier met 4,5 punt: Tom de Ruiter, Robert Casteleijn, Wiggert Pols en Steven de Wilde, het prijzengeld werd verdeeld, op weerstandspunten werden respectievelijk Tom de Ruiter en Robert Casteleijn tweede en derde. Het beste meisje was Villa Siu met maar een puntje minder. In categorie B waren de eerste drie plaatsen voor Sebastiaan Janse (8,5 uit 9) Sybe de Oude en Ting Ting Lu met 6 uit 9. Lucas Nguyen had evenveel punten maar ietsepietsie minder weerstandspunten en viel net naast de bekers, ook voor hem en alle andere deelnemers waren er vele prijzen die uitgezocht konden worden. Hier werden Fleur Aarts en Kim Meijer de beste meisjes met ieder 3 punten. In categorie C werd eerste de mooie Sterre Mestrom, jawel een meisje, zij liet Daan de Jong tweede en Jurian Wildemans drie achter zich. Bij de jongsten (categorie D) werd Miguel-Angel Garceran Wang eerste met 10,5 uit 11 partijen, voorwaar een prachtig resultaat, Li Qin Lu en Tobias Lipschart volgde met 8 punten. Hier speelden de meeste meisjes mee Circe Janse (6 punten), Kimmily Tran (5,5 punten), Fenna de Oude (5,5 punten), Marriët Pols (4,5 punten) en Kirsten van den Dool als eennalaatste met 1,5 punt. RSB voorzitter Arjen Postma reikte de prijzen uit samen met Hans Blokland voorzitter van de organiserende vereniging. Rest mij nog de organisatie te bedanken voor dit mooie toernooi. Veel plezier met dit naslagwerk. Lees meer….

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.