Judit Polgár’s Schaak App

Judit Polgár (1976), s werelds sterkste schaker bij de vrouwen, stond op een tweesprong. Zij moest kiezen hoe zij verder wilde met haar schaakcarrière. In haar beste jaren behoorde zij tot de toptien bij de mannen. Zij heeft alle mannelijke wereldkampioenen in haar tijd wel eens over de knie gelegd.

Judit besloot het topschaak achter zich te laten. Het zou teveel energie en tijd vergen om terug te keren in de top en er ook te blijven. Ook in de subtop zou zij nog enkele mooie toernooien per jaar kunnen spelen en daarnaast blijven zorgen voor haar twee jonge kinderen, Oliver(2004) en Hanna(2006). Haar kinderen brachten haar ook op het idee om zich in te spannen voor het schaken op de basisscholen in Hongarije, het land waar zij is geboren en woont. Judit Polgár werkt hierbij samen met Kasparov (en zijn Europese Stichting) die Schaken op School onder de aandacht van het Europees Parlement heeft gebracht.

Lees meer …

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.