Wij presenteren HET PAARD

Derde deel in unieke schaakboekenreeks!

Voor iedereen met een passie voor schaken

• Unieke serie waarin alle schaakstukken een keer centraal staan

• Bekende (schaak)auteurs

• Praktisch afdekvel voor studie en oefening

• Van de hand van ‘Mister Chess’ Hans Böhm

‘De boeken geven een goed beeld van de rijkdom aan tactische ideeën die met de schaakstukken verbonden zijn.’

Wij presenteren het paard is het derde deel in de unieke serie Wij presenteren… Eerder verschenen de delen over de pion en de toren. Uiteindelijk zullen alle schaakstukken worden behandeld. Aan de hand van historische achtergronden, spelsituaties en probleemstellingen worden 60 thema’s – aanvallend en verdedigend – in 240 opgaven behandeld. Ook worden bijzondere partijen besproken waarin het paard een beslissende rol speelt.

Over de auteurs:

Hans Böhm is internationaal schaakmeester en een bekende Nederlandse schaker. Hij is columnist, schreef tientallen boeken en heeft een schaakrubriek in De Telegraaf. Israëliër Yochanan Afek is internationaal schaakmeester. Behalve actief speler is hij ook studiecomponist en arbiter.

Prijs: € 22,95, ISBN: 978 90 4391 539 7

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.