26e OPK 2013: van start met 50 deelnemers

Delftse Schaakvereniging Prometheus is voor de 26e keer gastheer bij de strijd om het Open Prometheus kampioenschap en om het Bronzen Paard. Het Bronzen Paard is de trofee voor de kampioen van Delft. Deelnemers wonend in Delft of lid van een Delftse schaakclub strijden om deze trofee.

Er wordt over zeven ronden in twee groepen gestreden, waarbij er elke veertien dagen een ronde is. Het toernooi wordt afgesloten met een achtste speelavond, waarbij de prijzen uitgereikt worden en er een snelschaaktoernooi georganiseerd wordt.

In de A-groep zijn er 15 deelnemers van start gegaan met Jan-Willem de Jong als ratinghoogste. Er zijn geen verrassingen tussen de uitslagen van de zeven gespeelde partijen.

De overigen 35 deelnemers strijden in de B-groep, waarbij er op 15 borden gestreden is. Opvallende resultaten zijn er in deze openingsronde bereikt door Mark Breton, Simon Dirkse, Jan van der Kolk en Monique Keuzenkamp: Edgar Huisman komt tegen Jan van der Kolk niet verder dan remise, terwijl de andere drie hun op papier sterkere opponent verslaan.

Uitslagen en standen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.