Wij presenteren… Tata Steel Chess 75 jaar

Vandaag start de 75ste editie van het internationale schaaktoernooi in Wijk aan Zee. Het is de derde editie onder de vlag van Tata Steel. Ook het derde deel uit de serie Wij presenteren… is recent uitgekomen. Het leek ons een aardig idee deze twee feiten te combineren door een boekverloting te organiseren. Maar het is niet zo maar een verloting, jullie moeten er wel iets voor doen.

De thema’s van de drie deeltjes uit de serie Wij presenteren… zijn : de pion, de toren en het paard.

Jullie worden uitgedaagd om een partij, een partijstelling, een probleem of een eindspelstudie in te sturen waarbij de pion, de toren of het paard de hoofdrol speelt. De schaakpartij c.q. partijstelling bij voorkeur uit één van de toernooien uit Wijk aan Zee uit deze eeuw. Maar het mag ook een eigen partij zijn of een probleem of eindspelstudie uit deze periode. En als jullie nog leuke anekdotes hebben bij de inzendingen dan horen wij die graag.

Wij rekenen op minstens 75 inzendingen, tenminste als jullie ons niet in de steek laten. Onder deze 75 of meer inzendingen verloten we 15 deeltjes uit de serie Wij presenteren… (van ieder thema vijf boekjes). Maar als er veel minder inzendingen zijn dan verloten we ook minder boeken. Voor wat hoort wat. En het is natuurlijk niet de bedoeling iets uit de drie deeltjes in te sturen.

Inzendingen mailen naar : Meerdere inzendingen per persoon toegestaan. De sluitingstermijn is zondag 24 februari 2013 om 24.00 uur. Op 1 maart worden alle winnaars bekend gemaakt en zullen we een aantal bijzondere inzendingen/anekdotes publiceren.

De vijftien boekjes zijn beschikbaar gesteld door de uitgever, waarvoor onze dank!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.