75e Tata Steel Chess Tournament: dagvierkampen

Terwijl in de Grootmeester groepen de gong voor de derde ronde slaat, zijn in Wijk aan Zee de dagvierkampen van start gegaan, waaraan 392 deelnemers aan meedoen.

Na een aangename wandeling vanaf station Beverwijk over een nieuw aangelegd fietspad kan er aangesloten worden in een lange rij mensen om zich te laten registeren, maar die rij wordt vlotjes verwerkt. Voor de gong door de hal klinkt worden de deelnemers in een openingswoordje welkom geheten, waarbij uitgesproken wordt dat de 76e Tata Steel Chess Tournament alweer op de kalender staat.

2B

Ron Landsbergen wint van Thijs Roorda en weet nu samen met Pierre Smeets een kloof van een vol punt ten opzichte van nummer drie en vier.

3D

Martijn Otten verslaat Frank Tijdeman en mag in de tweede ronde tegen Walter de Loos, die eveneens in de eerste ronde won.

3J

Deze groep speelt zich af in een geheime hoek, zodat hun experimentele schaak door niet teveel mensen gezien wordt. Frans Pieter van den Bos komt tegen Thomas Dickman niet verder dan remise en mag vandaag met zwart aantreden tegen Remco Hylkema. Remco won de eerste ronde.

4A

Martin Mellens wint van Chris Houpt en gaat alleen aan kop.

4E

Theo van Orsouw dacht snel klaar te zijn met zijn tegenstander, maar dat viel allemaal nogal al mee. Maar wint wel en mag in de tweede ronde tegen Jan Vos, die de eerste ronde verloor. Waarschijnlijk niet dezelfde Jan Vos die in 1986 Parijs-Colmar liep onder begeleiding van een ploeg waar uw verslaggever deel van uitmaakte.

6B

Jan Verheijen verliest in de eerste ronde, maar staat in de ranglijst wel bij de eerste vier. Hij mag in de tweede ronde tegen Ton de Vries die zijn eerste ronde won.

6D

Kor Bronts wint zijn openingsronde en mag in de tweede ronde tegen Arie Boots.

6F

Jaco Arkesteijn verliest en mag in de tweede ronde tegen Wladimir Goosen die eveneens van de nul punten af wil komen.

6L

In de groep van Geurt-Jan van der Meiden eindigen alle partijen in remise en mag hij in de tweede ronde aantreden tegen medekoploper Herman van Lienden.

7C

Kees Venema wint zijn openingsronde en kan in de tweede ronde goede zaken doen tegen Jaap Limmen.

7K

Paul Koks treft in Alfred Gaasbeek een collega uit de loopsport, staat goed totdat er een beslissende fout gemaakt wordt en begint met een verliespartij. In de tweede ronde heeft hij de witte stukken tegen Marco Beije, die in de eerste ronde na een boeiende partij de vrede tekende met Rien Burger.

8K

Rein de Ruiter verslaat Kees Struyk en mag in de tweede ronde tegen mede koploper Ewoud Loots

9B

Monique Keuzenkamp komt niet verder dan remise tegen Rinus Versteeg en gaat in de tweede ronde tegen Caroline Stam de Jonge strijden om de titel ‘beste dame in deze groep’.

9E

Henk Bouma verslaat Anneke Wiggelendam en speelt in de tweede ronde tegen Tim van Motman.

9F

Richard van Hogezand speelt een goede partij tegen Vi Quan Tran, maar een foutje laat zijn tegenstander niet onbenut. In de tweede ronde zal hij proberen Henk Barends van zijn ongeslagen status af te helpen.

9S

Harry Boot wint van Pieter Dijker en mag in de tweede ronde tegen medekoploper Henk Schaafsma.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.