Uitnodiging/ Aanmelding Simultaan stadhuis Den Haag op 28 januari 2013

Wereldtoppers bij schaaksimultaan in stadhuis Den Haag op 28 januari 2013

De Russische ambassade, de gemeente Den Haag en schaakclub DD organiseren op maandag 28 januari een schaaksimultaan in het Atrium van het Haagse stadhuis. Honderdtwintig schakers uit de regio Den Haag mogen het dan opnemen tegen de wereldtoppers Sergey Karjakin, Sergei Tiviakov en Anish Giri. Leden van de Haagse Schaakbond kunnen zich aanmelden via hun club of via de website (heeft voorkeur) www.ambru-dd.nl. Alleen spelers met een elo lager dan 2200 komen in aanmerking.

Ook schakers buiten de HSB kunnen zich dit jaar aanmelden aangezien de aanmeldingsperiode erg kort is; de verwachting is dat er plaatsen overblijven. HSB heeft wel voorrang bij aanmelding. De nadruk zal dit jaar op de JEUGD-LEDEN van de HSB liggen, deze krijgen eerste voorrang!

Het evenement wordt georganiseerd ter promotie van het schaken in de Haagse regio en staat voor de rest in het teken tot het jaar 2013, waarin de Nederlands–Russische betrekkingen centraal zullen staan en op tal van terreinen aan bod zullen komen. De drie simultaangevers hebben allen een link met Rusland: Tiviakov en Giri zijn er geboren en Karjakin, geboren in Oekraïne, heeft sinds een aantal jaren een Russisch paspoort. Ze spelen momenteel in het Tata Steel Schaaktoernooi in Wijk aan Zee.

Vanaf 16.30 uur is het stadhuis geopend (via de voorzijde dus de hoofdingang van het stadhuis) voor deelnemers, uitgenodigde gasten en toeschouwers. De deelnemers kunnen zich dus AANMELDEN vanaf 16.30 (bij de inschrijvingstafel bij de hoofdingang) tot 17.00 uur. Bij verhindering of te laat komen kunt u nog telefonisch contact opnemen met Dimitri Karagantcheff, 06-23626310. Om 17.10 uur zal het evenement geopend worden door de Burgemeester van de gemeente Den Haag dhr. Jozias van Aartsen en de ambassadeur van Rusland dhr. Roman Kolodkin en de voorzitter van schaakvereniging Discendo Discimus dhr. Auke de Vries. Rond 17.30 zal de simultaan aanvangen met drie groepen van 40 deelnemers, elke Grootmeester zal dus 40 deelnemers tot zich nemen!

Er zullen minimaal 12 partijen live te volgen zijn via de website van het evenement (ambru-dd.nl; ook uiteraard te bekijken voor meer informatie over het evenement) Ook zal via live-streaming (camera-video beelden) het evenement live te volgen zijn in het stadhuis. In het stadhuis zal het evenement ook te volgen zijn (live-partijen en streaming) via beeldschermen.

Toeschouwers zijn uiteraard ook van harte welkom in het Atrium. Naar verwachting zal er vanaf 20.00-20.30 (afhankelijk van het verloop van de simultaan, tijdsduur..) een receptie worden aangeboden aan alle aanwezigen, die tot omstreeks 22.00 uur zal duren.

Organisator en contactpersoon is Dimitri Karagantcheff van schaakclub DD, te bereiken op of telefonisch via 06-23626310.

2 Reacties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.