Quinten Ducarmon behaalt tweede IM-norm

In het Spaanse Sevilla heeft het Zeeuwse jeugdtalent Quinten Ducarmon (zie privéfoto) zijn tweede IM-norm behaald.

Door met 6½ uit 9 te finishen, hoeft hij nu nog maar één resultaat te behalen om de internationale meestertitel te mogen aanvragen. Quinten bleef ongeslagen en legde de basis voor zijn norm in de eerste drie ronden, waarin hij evenzovele partijen wist te winnen.

Het scoreverloop van Quinten zag er zo uit:

Zijn belangrijkste en ook mooiste partij speelde hij in de zevende ronde IM Ibarra Jerez (2538). Die werd in een prachtige koningsaanval (te beginnen vanaf onderstaande diagram) onder de voet gelopen.

Q.Ducarmon – Ibarra Jerez

17. Pf5+!

De rest van de partij, waarbij Quinten en schrijver dezes een paar varianten hebben ingevoerd, is in zijn geheel na te spelen via de viewer.

Alle partijen of fragmenten via de viewer:

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

1 Reactie

  1. Avatar
    Mostertman 23 januari 2013

    Quinten, onze hartelijke gelukwens!

    Klasse.

    Johan & Milan Mostertman

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.