KNSB Schaak: schaken met je vrienden via je smartphone of tablet.

HAARLEM – Online schaken tegen vrienden of onbekenden op je mobiele telefoon kan vanaf nu gemakkelijk met de KNSB Schaak app. Deze officiële applicatie van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond biedt schakers de mogelijkheid een partij te spelen op een vergelijkbare manier zoals de spelletjes WordFeud en DrawSomething. Met de KNSB Schaak app is het mogelijk om tegen Facebook-vrienden, leden van de eigen schaakclub of van een andere club te spelen, waarbij de rating van elke speler zichtbaar is

De KNSB Schaak app zal, als tegenhanger van de internetvarianten waarbij een schaakpartijtje maar enkele minuten duurt, liefhebbers van schaken van ‘slow-chess’ aanspreken. Je start een partij wanneer het jou uitkomt, doet een zet en gaat verder met werk, TV-kijken, een drankje of wat anders. Zodra de tegenstander antwoordt, ontvang je hiervan bericht. Vanaf dat moment heb je 72 uur om een zet te doen.

Naast het spelen van partijen is het ook mogelijk te oefenen tegen een ingebouwde schaakcomputer en kan er gechat worden met de tegenstander. Voor de doorgewinterde schaakliefhebber is er de mogelijkheid om via de KNSB Schaak app het nationale schaaknieuws te volgen en kan de nationale schaakkalender met schaaktoernooien worden geraadpleegd.

Voor de KNSB is de app een belangrijke ontwikkeling, die past in de trend dat schaken zich niet alleen fysiek, maar ook steeds meer elektronisch afspeelt. De KNSB wil met de app niet alleen service bieden aan haar leden, maar ook de grote groep schaakliefhebbers die niet lid zijn van een schaakvereniging aanspreken en meer aan het schaken krijgen.

De applicatie is ontwikkeld door Lunagames International in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Lunagames International is een Nederlandse ontwikkelaar en uitgever van entertainment-apps voor alle platformen, zoals iOS en Android.

De KNSB Schaak app is verkrijgbaar in een gratis en premium versie en is te downloaden in de AppStore en Google Play.

2 Reacties

  1. Avatar
    Jeroen Schuil 30 januari 2013

    Hoewel er nog kinderziektes zijn, ben ik zeker enthousiast! Goed initiatief en aanvulling op de bestaande mogelijkheden.

  2. Avatar
    Wiebe Cnossen 31 januari 2013

    Leuke app inderdaad. Alleen die advertenties: ik heb niks tegen advertenties, maar deze zijn zo suf dat het afbreuk dat aan de app.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.